E-post

kansliet@piteaif.se

Telefon

0911-23 05 95

SEGER MOT FBK KARLSTAD

Årets längsta bortresa väntade för Piteå IF när de reste till Karlstad för att möta FBK Karlstad. Efter förra helgens vinst mot Täby hade Piteå vind i seglen och en vinst i dagens match skulle betyda att man tog sig upp från de direkta nedflyttningsplatserna.

Hemmalaget FBK Karlstad inledde matchen bra och kommer till två farliga lägen tidigt. Speciellt det andra av dessa lägen borde resulterat i ett ledningsmål efter ett inspel från kanten och ett rent avslutsläge precis framför mål, men bollen sökte sig precis utanför stolpen.

Bortsett från några perioder då Piteå IF hade mycket boll, var det Karlstad som styrde matchen och kom till chanser. Men efter en dryg halvtimme lyckades William Videhult skapa en hörna ät bortalaget efter en fin individuell aktion då han dribblat sig fram i straffområdet. Det var även Videhult själv som skulle ta vara på hörnan, slagen av Joshua Chatee då han placerade en nick perfekt vid bortre stolpen förbi FBK Karlstads målvakt till 0–1 i matchen.

Karlstad skulle få ännu en klar chans att kvittera precis innan paus då Oliver Kåhed kommit fri mot målvakten men valt att passa bollen i stället, vilket i slutändan resulterade i en ribbträff. Piteå tog med sin ledning till halvtid.

I andra halvlek fortsätter Karlstads tryck i jakten på kvittering. I 65:e minuten var kvitteringen också ytterst nära men målvakten Filip Eriksson lyckades få fingertopparna på bollen och styra den i stolpen. Men i 73:e minuten skulle Karlstad få med sig en straff efter att domaren upptäckt att någon i Piteå frisparksmur tagit bollen med handen. Straffen skulle också förvaltas och ge Karlstad 1–1 i matchen.

Matchen fortsatte och båda lagen jagade ett ledningsmål. 10 minuter efter kvitteringen skulle Piteå återta sin ledning då en frispark av Joshua Chatee hittade Jonathan Käller som nickade in bollen till 1–2. Men ledningen blev inte långvarig då domaren blåste för ännu en straff för hemmalaget, som än en gång förvaltades och det var kvitterat igen.

Men Piteå IF skulle inte vika ner sig och i 93:e minuten skulle inhopparen Michael Kargbo få ett skottläge precis utanför straffområdet som han placerade perfekt i närmsta hörnet. Kort därefter blåste domaren i pipan och Piteå IF kunde pusta ut då de lyckades få med sig alla tre poäng.

3–2 segern betyder att Piteå klättrar upp från 15:e till 13:e plats i Ettan Norra-tabellen och har nu tagit två segrar på rad. Nästa match för Piteå IF är den sista innan sommaruppehållet och den spelas än en gång i Karlstad då laget möter IF Karlstad på bortaplan 1 juli 19:00.

Läs fler nyheter

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

Fredrik Johansson återvänder till Piteå IF efter att spenderat vårsäsongen i seriekonkurrenten Täby.- Fredrik är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och vi är glada att vi kommit överens med honom om en återkomst. Vi hoppas att Fredde ska hjälpa oss till många poäng...

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

Alex Brilhante är det senaste nyförvärvet till Piteå IF. Alex ansluter från Porriño Industrial FC som spelar i spanska ligan och finns med truppen när de startar upp träningarna på torsdag.- Alex har vi goda referenser på sedan han hade Tomas Eriksson som tränare...

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIteå IF och Bodens BK som spelar i division 2 har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete vilket innebär att spelare under 23 kan lånas ut till Boden för att få speltid. Totalt kan man ha två målvakter och sex utespelare på ett sådant avtal och på avtalet kommer...