E-post

kansliet@piteaif.se

Telefon

0911-23 05 95

UDDAMÅLSSEGER MOT TÄBY

Piteå IF var tillbaka på LF Arena för en ny prövning då de skulle ta emot Täby FK, en ny chans att ta poäng från en konkurrent i botten av tabellen. Jumbomötet förra omgången mot Friska Viljor slutade i en olycklig förlust men en vinst i dagens match skulle betyda att man fick lämna bottenplatsen av tabellen.

Piteå IF inledde matchen starkast med mycket kontroll och bollinnehav och pressade ner Täby på egen planhalva, men de belönades inte med några klara målchanser. Täby lyckades ta sig in mer i matchen efter ett tag och komma till lägen men Filip Eriksson räddade utan problem.

Ungefär en halvtimme in i matchen hade Piteå IF ett jättelänge till ett ledningsmål men en oturlig felträff av Jonathan Lundbäck stoppade dem.

Mot slutskedet av första halvlek blev matchen mer jämn och Täby förde spelet i perioder, men båda lagen fick gå mållösa till halvtidsvilan.

Precis som i första halvlek, startade Piteå IF andra halvlek piggt och var mest hungriga efter ett ledningsmål. Det skulle till slut också komma i 71:a minuten då Filip Berglund, i sin nya position som vänster wingback, kom runt på vänsterkanten och spelade in bollen snett bakåt till William Videhult som stod fri i straffområdet och slog in bollen i mål.

Efter ledningsmålet var hemmalaget måna om att försvara sin ledning så de backade hem och Täby fick börja jaga mål. En stabil försvarsinsats av hela laget samt några jätteräddningar av målvakten Filip Eriksson höll tillbaka Täby från en kvittering.

Under tilläggstiden kunde var Piteå IF till och med nära ett 2–0 mål då Joel Carlsson vann bollen hör på offensiv planhalva och spelade in till Kalebo Wimbabazi som sköt, men stoppades av en fin målvaktsräddning. Täby FK hade chans till kvittering i matchen sista minut med ett bra frisparksläge men Filip Eriksson, som blev utsedd till matchens lirare, kunde rädda utan problem.

Piteå IF fick ta en efterlängtad seger då matchen slutade 1–0 och de tar nu sig upp från sista platsen i tabellen, förbi Täby FK. Nästa match är borta mot FBK Karlstad den 23 juni. Karlstad är endast en poäng före Piteå i tabellen så det finns stor möjlighet att klättra ännu högre i tabellen.

Läs fler nyheter

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

Fredrik Johansson återvänder till Piteå IF efter att spenderat vårsäsongen i seriekonkurrenten Täby.- Fredrik är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och vi är glada att vi kommit överens med honom om en återkomst. Vi hoppas att Fredde ska hjälpa oss till många poäng...

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

Alex Brilhante är det senaste nyförvärvet till Piteå IF. Alex ansluter från Porriño Industrial FC som spelar i spanska ligan och finns med truppen när de startar upp träningarna på torsdag.- Alex har vi goda referenser på sedan han hade Tomas Eriksson som tränare...

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIteå IF och Bodens BK som spelar i division 2 har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete vilket innebär att spelare under 23 kan lånas ut till Boden för att få speltid. Totalt kan man ha två målvakter och sex utespelare på ett sådant avtal och på avtalet kommer...