E-post

kansliet@piteaif.se

Telefon

0911-23 05 95

FÖRLUST MOT FRISKA VILJOR

Piteå IF gjorde en av sina kortare bortaresor i Ettan Norra när de åkte till Örnsköldsvik för att möta nykomlingarna Friska Viljor FC i ett jumbomöte. Med 8 raka matcher utan seger var detta en chans att komma tillbaka på vinnarspåret.

Första halvleken inleddes försiktigt från båda lagen och under matchens halvtimme skapades nästintill inga chanser från något av lagen.

Mot slutet började däremot Piteå IF att ta kontroll över matchen och skapade några halvfarliga lägen, men utan att få någon utdelning. Det var Friska Viljor som skulle få utdelning då Elias Cederblad satte 1–0 till hemmalaget efter en snabb omställning. Halvleken slutade 1–0 då Friska Viljors enda skott på mål resulterat i mål.

I andra halvlek var det tydligt att Piteå var det bättre laget då Friska Viljor sällan fick låna bollen. Gästerna radade upp anfall och målchanser samtidigt som hemmalaget backade hem och försvarade.

I 70:e minuten fick Piteå IF till slut in en kvittering då Kalebo Wimbabazi tog sig runt sin försvarare längs kortlinjen och spelade in bollen till Jonathan Lundbäck som satte bollen i mål.

Piteå fortsatte jaga ett ledningsmål och skapade farliga chanser, bland annat från Jonathan Lundbäck som var nära ett andra mål men stoppades av en fin räddning av målvakten Hugo Backman.

Den sena forceringen av Piteå IF stoppades av Friska Viljor tog vara på ännu en snabb kontring där försvaret inte hann med och Araya Zerai spelade fram till Albin Svensson som rullade in bollen i öppet mål till 2–1.

Matchen slutade i en tung förlust för Piteå IF där resultatet inte speglade matchbilden.

Nästa match i Ettan Norra spelas nästa söndag då Piteå IF tar emot Täby IF på LF Arena.

Läs fler nyheter

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

Fredrik Johansson återvänder till Piteå IF efter att spenderat vårsäsongen i seriekonkurrenten Täby.- Fredrik är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och vi är glada att vi kommit överens med honom om en återkomst. Vi hoppas att Fredde ska hjälpa oss till många poäng...

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

Alex Brilhante är det senaste nyförvärvet till Piteå IF. Alex ansluter från Porriño Industrial FC som spelar i spanska ligan och finns med truppen när de startar upp träningarna på torsdag.- Alex har vi goda referenser på sedan han hade Tomas Eriksson som tränare...

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIteå IF och Bodens BK som spelar i division 2 har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete vilket innebär att spelare under 23 kan lånas ut till Boden för att få speltid. Totalt kan man ha två målvakter och sex utespelare på ett sådant avtal och på avtalet kommer...