E-post

kansliet@piteaif.se

Telefon

0911-23 05 95

UDDAMÅLSFÖRLUST MOT VASALUND

Efter en rad mindre bra resultat för Piteå IF tog de emot topptippade Vasalund på LF Arena med hopp om en vändning. Det skulle bli en tuff uppgift för hemmalaget som innan matchen befann sig under nedflyttningsstrecket och behövde ta poäng för att klättra.

Första halvleken var i stora drag händelselös. Lagen turades om att föra spelet men det var två organiserade försvar som inte släppte till några lägen. Inget av lagen hade någon klar målchans förrän Vasalund med bara minuter kvar av första halvlek kom till ett bra läge men skottet letade sig utanför.

Nästan direkt efter, i 44:e minuten kom Vasalund upp i ännu ett anfall och ett inspel i straffområdet träffade oturligt armen på Dean Solomons och domaren blåste för straff. Emil Bellander var säker från straffpunkten och satte 0–1 strax innan halvtidspaus. Tufft för Piteå IF som hållit tätt i försvaret hela halvleken.

Vasalund kom ut med momentum till andra halvlek efter det sena målet i första. Under de första minuterna av andra halvlek hade bortalaget högt tryck och de skapade ett flertal målchanser, men Piteås försvar lyckades hålla emot.

Det höga trycket från Vasalund svalnade och matchbilden gick tillbaka till hur det såg ut i den första. Piteå IF:s problem med målskyttet fortsatte och inget av lagen var egentligen nära att göra mål resten av matchen. Slutresultatet blev 0–1 och Vasalund fick med sig alla tre poäng.

Nästa match blir en batalj i bottenstriden nu på söndag 16:00 borta mot IFK Stocksund som precis som Piteå IF hittills tagit 5 poäng.

Foto: Tim Forsberg

Läs fler nyheter

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

Fredrik Johansson återvänder till Piteå IF efter att spenderat vårsäsongen i seriekonkurrenten Täby.- Fredrik är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och vi är glada att vi kommit överens med honom om en återkomst. Vi hoppas att Fredde ska hjälpa oss till många poäng...

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

Alex Brilhante är det senaste nyförvärvet till Piteå IF. Alex ansluter från Porriño Industrial FC som spelar i spanska ligan och finns med truppen när de startar upp träningarna på torsdag.- Alex har vi goda referenser på sedan han hade Tomas Eriksson som tränare...

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIteå IF och Bodens BK som spelar i division 2 har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete vilket innebär att spelare under 23 kan lånas ut till Boden för att få speltid. Totalt kan man ha två målvakter och sex utespelare på ett sådant avtal och på avtalet kommer...