E-post

kansliet@piteaif.se

Telefon

0911-23 05 95

EN POÄNG MOT FC STOCKHOLM

FC Stockholm Internazionale gästade LF Arena i en match då Piteå IF desperat behövde plocka poäng med tanke på sin placering som sist i tabellen inför matchen. FC Stockholm, ett av topplagen i Ettan Norra, skulle inte göra det lätt, men starkt påhejade av Piteå Ultras fick Piteå IF med sig mycket energi.

Piteå inledde matchen starkt och skapade en par lägen tidigt med några farliga hörnor. Det var ett Piteå som kom ut och spelade en något rakare fotboll än de brukar och de tillät FC Stockholm ha ganska mycket boll. Däremot höll hemmalaget ihop ett tätt försvar och Stockholm skapade nästan ingenting samtidigt som Piteå IF i perioder spelade fin fotboll och var farligare när de kom till anfall.

Strax innan halvtid kom också ett efterlängtat ledningsmål för Piteå IF efter ett fint kombinationsspel då Joshua Chatee hittade fram till Joel Carlsson som blev ren framför mål och kunde sätta 1–0.

Tidigt i andra halvlek, i 53:e minuten, kontrollerade William Videhult en längre boll och hittade en passning in bakom FC Stockholms försvar där Marcus Fahlgren Hällström tog sig och kom fri mot målvakten som lyckades rädda, men Hällström var följsam och skickade in returen till 2–0 för Piteå IF.

Efter målet ville hemmalaget försvara sin ledning och satte ihop försvaret, vilket ledde till att FC Stockholm tog tag i taktpinnen och började jaga mål. Efter 65 minuter spelade, kom ett reduceringsmål för bortalaget då Dida Rashidi nickade in en hörna och 10 minuter senare kom även en kvittering. William Jan dribblade sig förbi försvaret på egen hand och satte 2–2 i matchen.

Piteå IF orkade inte riktigt resa sig upp igen och återta ledningen samtidigt som FC Stockholm hade vind i seglet. Bortalaget fortsatte jaga ett ledningsmål men bland annat en jätteräddning av Filip Eriksson hjälpte Piteå att hålla tätt resten av matchen.

Matchen slutade 2–2 och Piteå IF tog ett steg i rätt riktning och fick med sig en poäng mot ett starkt motstånd. Nästa match åker Piteå IF än en gång ner till Stockholm för att möta Hammarby TFF söndag 26 maj.

Läs fler nyheter

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

Fredrik Johansson återvänder till Piteå IF efter att spenderat vårsäsongen i seriekonkurrenten Täby.- Fredrik är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och vi är glada att vi kommit överens med honom om en återkomst. Vi hoppas att Fredde ska hjälpa oss till många poäng...

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

Alex Brilhante är det senaste nyförvärvet till Piteå IF. Alex ansluter från Porriño Industrial FC som spelar i spanska ligan och finns med truppen när de startar upp träningarna på torsdag.- Alex har vi goda referenser på sedan han hade Tomas Eriksson som tränare...

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIteå IF och Bodens BK som spelar i division 2 har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete vilket innebär att spelare under 23 kan lånas ut till Boden för att få speltid. Totalt kan man ha två målvakter och sex utespelare på ett sådant avtal och på avtalet kommer...