E-post

kansliet@piteaif.se

Telefon

0911-23 05 95

TUNG DAG MOT STOCKSUND EFTER YTTERLIGARE EN FÖRLUST

Piteå IF reste ner till Stockholm för att ta sig an IFK Stocksund i vad som på förhand såg ut att bli en jämn drabbning. Lagen hade båda plockat fem poäng på sina sju första matcher och befann sig nära botten av tabellen.

I matchens inledning är det Piteå IF som visar mest kvalitet och även tar sig till de farligaste lägena. Bortalaget kunde sätta hög press på Stocksund flera gånger och på så sätt ta sig till målchanser, men lyckades inte göra mål.

Efter en dryg kvart in i matchen var det istället IFK Stocksund som tog ledningen då Noel Wågberg blev framspelad till bortre stolpen och kunde sätta bollen i öppet mål.

Efter knappt en halvtimme spelad skulle Piteå IF svara då Henrik Millberts inlägg hittade pannan på Marcus Fahlgren Hällström som nickade in 1–1. Bortalaget var inte nöjda där utan fortsatte pressa Stocksund och kom till en rad anfall men inget som hittade in i mål.

Strax innan paus kom 2–1 för hemmalaget då Piteås försvar än en gång tappade bort Noel Wågberg som gjorde sitt andra mål i matchen, på nästan exakt samma sätt som han gjorde sitt första. Piteå IF, som sett till matchbilden förtjänade en ledning, tvingades gå till halvtidsvila i underläge.

I andra halvlek var det PIF som hade trycket och jagade en kvittering med några farliga målchanser därav bland annat en frispark av Joshua Chatee som letade sig strax utanför. Men målet kom aldrig och när Piteå lyfte upp laget kom omställningslägen för Stocksund. Istället för en kvittering kunde hemmalaget göra både 3–1 och 4–1 i 86:e och 89:e minuten.

Matchen slutade 4–1 till IFK Stocksund och Piteå IF befinner sig fortsatt under nedflyttningsstrecket. Nästa match för Piteå IF är hemma på LF Arena då de tar emot FC Stockholm Internazionale söndag 19 maj 14:00.

Läs fler nyheter

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

Fredrik Johansson återvänder till Piteå IF efter att spenderat vårsäsongen i seriekonkurrenten Täby.- Fredrik är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och vi är glada att vi kommit överens med honom om en återkomst. Vi hoppas att Fredde ska hjälpa oss till många poäng...

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

Alex Brilhante är det senaste nyförvärvet till Piteå IF. Alex ansluter från Porriño Industrial FC som spelar i spanska ligan och finns med truppen när de startar upp träningarna på torsdag.- Alex har vi goda referenser på sedan han hade Tomas Eriksson som tränare...

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIteå IF och Bodens BK som spelar i division 2 har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete vilket innebär att spelare under 23 kan lånas ut till Boden för att få speltid. Totalt kan man ha två målvakter och sex utespelare på ett sådant avtal och på avtalet kommer...