E-post

kansliet@piteaif.se

Telefon

0911-23 05 95

FÖRLUST MOT SOLLENTUNA

I säsongens andra bortamatch åkte Piteå IF till Stockholm för att möta Sollentuna FK. Bortalaget siktade in sig på att ta alla tre poäng mot ett Sollentuna som endast plockat två poäng de fyra första omgångarna och befann sig näst sist i tabellen.

Det blev en mardrömsstart på matchen för Piteå IF då Sollentuna redan efter tre minuter gjorde 1–0 efter ett inspel snett inåt bakåt från sin vänsterkant som avslutades av Ervin Gunan. Hemmalaget var även nära ett andra mål bara minuter senare med ett skott just över.

Efter kvarten spelad började Piteå ta tag i matchen och ta över kontrollen och i samma svep kom även kvitteringen. Hussein Mohammed hittade en fin öppnande passning till Marcus Fahlgren Hällström som hittade ut till Kalebo Wimbabazi som sedan avslutade distinkt till 1–1.

Efter målet fortsatte PIF att föra spelet men det blev inte speciellt många lägen för något av lagen. Resten av halvleken stod och vägde för det mesta och inget av lagen kunde skapa farliga chanser.

I andra halvlek kom Piteå IF ut för att jaga mål. Bendik Brevik var närmast efter en timme spelad då han nickade bollen strax utanför på en hörna, just efter att bortalaget bytt in Michael Kargbo och William Videhult för att förstärka offensiven.

Men Sollentuna FK spelade bra och gjorde det svårt för Piteå att kontrollera matchen, men en makalös räddning av Filip Eriksson i Piteås mål hindrade ett ledningsmål för stockholmarna.

I 81:a minuten kom däremot  ett stort bakslag för Piteå IF då Sollentuna satte fart på en kontring och Maximilian Dejene avslutade fint till 2-1 för hemmalaget.

Piteå fick aldrig riktigt ihop någon slutspurt, annat än en målvaktstavla i slutsekunderna som bortalaget inte kunde ta vara på och matchen slutade 2–1 till Sollentuna.

Piteå IF åker på säsongens andra förlust och ligger nu på 12:e plats i Ettan Norra efter 5 spelade matcher. Nästa match är redan på onsdag 1 maj då Piteå IF möter IFK Luleå Akademi på bortaplan i kvartsfinal i Stora Coop Cup.

Läs fler nyheter

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

FREDRIK JOHANSSON ÅTERVÄNDER TILL PIF

Fredrik Johansson återvänder till Piteå IF efter att spenderat vårsäsongen i seriekonkurrenten Täby.- Fredrik är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och vi är glada att vi kommit överens med honom om en återkomst. Vi hoppas att Fredde ska hjälpa oss till många poäng...

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

BRASILIANAREN ALEX BRILHANTE ANSLUTER TILL PIF

Alex Brilhante är det senaste nyförvärvet till Piteå IF. Alex ansluter från Porriño Industrial FC som spelar i spanska ligan och finns med truppen när de startar upp träningarna på torsdag.- Alex har vi goda referenser på sedan han hade Tomas Eriksson som tränare...

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIF OCH BODEN INGÅR I ETT FÖRENINGSUTVECKLANDE SAMARBETE

PIteå IF och Bodens BK som spelar i division 2 har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete vilket innebär att spelare under 23 kan lånas ut till Boden för att få speltid. Totalt kan man ha två målvakter och sex utespelare på ett sådant avtal och på avtalet kommer...